FARMTRAC

Het assortiment van Farmtrac bestaat uit traktoren vanaf 33 pk tot en met 110 pk. Diverse gerenomeerde toeleveranciers leveren de componenten met een degelijk en betrouwbaar product als resultaat. Met meer dan 1.000 traktoren in productie per jaar mag het europese merk Farmtrac zich terecht rekenen tot een toonaangevende europese traktorfabrikant. Tot de leveranciers van Farmtrac behoren onder andere Perkins, Carraro, ZF etc. etc. Uit onafhankelijk onderzoek in Ierland is gebleken dat dankzij de degelijke en eenvoudige techniek de onderhouds- en reparatiekosten veruit het laagst zijn ten op zichte van gangbare merken. Naast de lage operationele kosten is de Farmtrac een uitstekende keus als tweede tractor op het bedrijf. Het comfort en zicht in de cabine is goed en de bediening is eenvoudig en direct.

Uit de onlangs gepubliceerde trekkertest FT675DT is gebleken dat de Perkins motor van 4,4 liter over een gigantisch koppel beschikt van maar liefst 150% met vergelijkbare traktoren. Ook onderin bij een laag toerental pakt de motor het vermogen zeer snel op. En dit komt het schakelcomfort, het op- en terugschakelen, zeker ten goede. Veel functies worden mechanisch bediend in tegenstelling tot de vaak gangbare electronisch bediende tractoren. De bediening oogt weliswaar eenvoudig maar is uiterst betrouwbaar. De hydrauliekpomp-opbrengst scoorde beduidend hoger, maar liefst 25% meer dan wat door de fabrikant is opgegeven.

Het brandstof-verbruik van de Farmtrac lag gemiddeld 120% hoger ten opzichte van gangbare modellen. Daar staat wel een koppel tegenover van maar liefst 150% meer en 25% meer hydrauliekpomp-opbrengst. Zowel de Luxemburge modellen als de Nederlandse tractoren zijn voorzien van een GPS-meter waarop de rijsnelheid, rijafstand en eventuele route en hoogte kan worden afgelezen.


Powered by :